NU BESTELLEN

ALLERGENEN UITLEG EN INFO PER GERECHT

Home/Algemene info, Voedingsmiddelen info/ALLERGENEN UITLEG EN INFO PER GERECHT
ALLERGENEN UITLEG EN INFO PER GERECHT 2017-07-16T23:40:40+00:00

Project Description

allergenen

Allergenen wetgeving

Naar aanleiding van de nieuwe Europese wet (Verordening Verstrekking (EU) Nr. 1169/2011) zijn horecabedrijven verplicht om consumenten informatie te verstrekken over de aanwezigheid van allergenen in hun producten. Vanaf 13 december 2014 moeten allergenen die bij de bereiding zijn gebruikt worden vermeld.

De allergenendeclaratie is voor verpakte producten al sinds 2003 van kracht en wordt nu uitgebreid voor niet voorverpakte voedingsmiddelen. De nieuwe wet is bedoeld om de voedselveiligheid voor mensen met een allergie vergroten.
Alle bedrijven die eten of dranken aanbieden krijgen dus met de nieuwe wetgeving te maken. Ook horecabedrijven die bijvoorbeeld alleen broodjes of kleine hapjes serveren moeten aan deze regelgeving voldoen.

PIZZA

1 MARGHERITA
2 LUCANO
3 MAFIOSO
4 ROMANA
5 MAMMA LUCIA
6 MILANO
7 GUSTOSA
8 TONNO
9 HAWAII
10 QUATTRO FORMAGGI
11 QUATTRO STAGIONI
12 PEPPERONI
13 FUNGHI
14 VEGETARIANA
15 ANKARA
16 BOLOGNESE
17 TROPICALE
18 SPINOZA
19 ROBERTO
20 BUONISSIMA
21 TREMOLANTE
22 VESUVIO
23 GODFATHER
24 POLLO
25 FRUTTI DI MARE
26 GORGO
27 CORLEONE
28 BELLA MIA
29 VENEZIA
30 CALZONE
31 BAMBINI SALAMI
32 BAMBINI HAWAII
33 BAMBINI MARGHERITA
34 ZELF SAMENSTELLEN

PASTA

40 MACARONI BOLOGNESE
41 SPAGHETTI BOLOGNESE
42 LASAGNE BOLOGNESE
43 PENNE BOLOGNESE
44 PENNE FORMAGGI
45 PENNE FUNGHI
46 PENNE CARBONARA
47 PENNE PESCE
48 PENNE CACCIATORE

VLEES EN KIP

100 POLLO CACCIATORE
101 SPARE RIBS
102 KIP SPARE RIBS
103 KIP FILET
104 KIP FILET GEMARINEERD
105 KIP SHOARMA

BIJ EN VOORGERECHTEN

65 ANTIPASTI
66 STOKBROOD MET KRUIDENBOTER
70 SALADE PIZZA-SERVICE
71 SALADE CAPRICCIOSA
90 FETA AL FORNO
92 GRISSINI
93 RUSTICO TONNO
94 STROMBOLI
96 HOTWINGS
97 GAMBA’S PIRI-PIRI

SALADE

80 SALADE PIZZA-SERVICE
81 SALADE CAPRICCIOSA
82 PENNE SALADE

SOEPEN

60 CHAMPIGNONSOEP
81 UIENSOEP
62 TOMATENSOEP
63 KIPPENSOEP
64 MINESTRONESOEP

PANINI

50 PANINI TRICOLORE
51 PANINI HAWAII
52 PANINI FUNGHI
53 PANINI POLLO
54 PANINI CAPRESE

Wat zijn allergenen?

Bij mensen met een voedselallergie reageert het afweersysteem abnormaal sterk op eiwitten in ons voedsel. Deze eiwitten die een allergische reactie kunnen opwekken worden allergenen genoemd.
Allergische reacties gaan gepaard met symptomen als jeuk, zwellingen, uitslag, kortademigheid of overgeven. De ernstigste reactie is anafylactische shock, waarbij symptomen als een sterk verlaagde bloeddruk en bewusteloosheid levensbedreigend kunnen zijn.

NAAR BEZORGMENU

Online bestellen

Maak uw keuze via onze bestelpagina en betaal online of bij onze bezorger

NAAR BEZORGMENU

Welke allergenen moeten vermeld worden?

Door de Europese Unie is bepaald dat alleen de voedselallergenen die de meeste overgevoeligheidsreacties veroorzaken vermeld moeten worden. De onderstaande 14 allergenen moeten worden opgenomen in de allergenendeclaratie:

  • Glutenbevattende granen (tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en kamut)
  • Schaaldieren
  • Eieren
  • Vis
  • Pinda
  • Soja
  • Melk (inclusief lactose)
  • Noten (amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macadamianoten)
  • Selderij
  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Zwaveldioxide en sulfiet
  • Lupine
  • Weekdieren